Avtomobilske tehnologije

Naše rešitve za avtomobilsko industrijo uporabljajo vsi vodilni proizvajalci vozil in originalne opreme zanje. Pri razvoju izdelkov sodobnih avtomobilskih tehnologij se osredotočamo na hibridne in električne pogone, krmilne mehanizme, vžigne sisteme dizelskih motorjev, grelnike goriva in zraka, senzoriko in avtomatizacijo. Zasnovane rešitve so usmerjene v zagotavljanje optimalne učinkovitosti ob najmanjših količinah škodljivih izpustov. 

 

  • do 30% zmanjšana poraba

    Sistem hladnega vžiga Hidria Optymus PSG, ki je prejmnik nagrade za zeleno inovacijo leta, je vgrajen v vsak tretji sodobni dizelski avtomobil.

  • 1/3 avtomobilov z našimi krmilnimi mehanizmi

    Naši krmilni mehanizmi za varno, udobno in učinkovito vožnjo, upravljajo vsak tretji premijski avto v Evropi.

  • v 30% električnih in hibridnih avtomobilov

    Z lamelami elektromotorjev zagotavljamo rešitve za 30 % proizvedenih električnih ali hibridnih vozil.

Izdelki in rešitve

Najboljši dobavitelj Skupine PSA Peugeot Citroen Opel

Že drugo leto zapored nam je PSA Peugeot Citroen Opel podelil priznanje za najboljšega dobavitelja »PSA Best Plant 2018«. Nagrado je podelil visokotehnološki tovarni v Tolminu, kjer razvijamo in izdelujemo vrhunske sisteme za hladen zagon dizelskih motorjev.
Francoska multinacionalka, ena največjih proizvajalk avtomobilov na svetu, nagrado namenja svojim najbolj kakovostnim dobaviteljem.

Nova Audija A6 in A7 z inovativno Hidriino dizelsko in hibridno tehnologijo

Novi dvolitrski mehko-hibridni dizelski agregat s štirimi valji, vgrajen v modela Audi A6 in Audi A7, je varčnejši in čistejši zaradi vrhunske Hidriine tehnologije. Ta sodobnim dizelskim vozilom omogoča bistveno manjšo porabo goriva ter izpuste okolju in zdravju škodljivih plinov. Novi Audijev dizelski agregat - prvi s štirimi valji, ki ga ta prestižni proizvajalec vgrajuje v svoje petvratne kupeje - ima vgrajen Hidriin prebojni sistem za hladen zagon dizelskega motorja s senzorjem tlaka Optymus PSG.

Več kot 100 sodobnih robotov v Hidriinih avtomatiziranih proizvodnih linijah ali strojih

Na področju robotike vpeljujemo številne novosti in izboljšave. Najboljšo inovacijo v letu 2018 je v naši korporaciji na tem področju razvil Janez Fajdiga, strokovni sodelavec za tehnologijo. Z edinstveno rešitvijo je izboljšal in optimiral delovanje robotov v livarski celici, da ti lahko medsebojno komunicirajo. S tem je izboljšal delovni proces in kakovost izdelkov.