Aluminijasti deli za
krmilne in pogonske
sisteme

Z najpomembnejšimi proizvajalci vozil in njihovimi dobavitelji razvijamo napredne krmilne sisteme in pogonske sklope za vozila z električnimi in hibridnimi pogonskimi sistemi ter motorji z notranjim izgorevanjem.

Hidria 0527 0127 Header 2

Vodne črpalke

Vsi naši deli za krmilne in pogonske sisteme so iz lahkih aluminijevih zlitin. S tem zmanjšujemo težo vozilom, ki zaradi tega porabijo manj goriva in manj onesnažujejo okolje.

Z lastnim razvojem, konstrukcijo in izdelavo orodij ter kombinacijo različnih tehnologij in procesov za proizvodnjo visokokakovostnih in inovativnih rešitev dvigujemo dodano vrednost končnim produktom.

So-razvijamo kakovostne aluminijaste dele, za katere načrtujemo in proizvajamo tudi lastna orodja. 

Oglejte si video

Tehnologije

Smo odgovoren in konkurenčen partner z dolgoletnimi izkušnjami na področju visokotlačnega litja aluminija. Obvladujemo celoten proizvodni proces od taljenja, visokotlačnega litja, peskanja, do mehanske in površinske obdelave, pranja, vrste 3D in drugih kontrolnih meritev, tesnosti ter ostalih specifičnih zahtev posameznih avtomobilskih proizvajalcev.

Orodja

Ključni dejavniki pri procesu tlačnega litja aluminija so zanesljiva in kakovostna orodja. Lastna izdelava livarskih orodij, podprta s strani Hidriinega Kompetenčnega centra Komponente orodij, nam prinaša konkurenčne prednosti, ki so nepogrešljive za zagotavljanje tehničnih in kakovostnih zahtev kupcev. 

Hidria Alu Deli Vmesna

Krmilni mehanizmi, ki upravljajo vsak tretji premijski avto v Evropi

Naši krmilni mehanizmi iz lahkih aluminijevih zlitin zagotavljajo varno, udobno in učinkovito vožnjo. 

Izdelki

Deli krmilnih sistemov

Hidria Izdelek 0086 2

Deli aluminijastih krmilnih drogov so proizvedeni z uporabo vrhunske livarske strojne opreme in dolgoletne tradicije visokotlačnega litja aluminija. Vozilom zagotavljajo vrhunske zmogljivosti, znižujejo raven hrupa v voznikovi kabini in zmanjšujejo težo vozila.

Tako vertikalna kot horizontalna ohišja volanskih letev so ključni element sodobnih krmilnih sistemov. V osebnih vozilih največjih svetovnih proizvajalcev tako tudi mi zagotavljamo varno in učinkovito krmiljenje.

Deli hidravličnih črpalk so vgrajeni v najsodobnejše avtomobilske volanske sisteme. Ker delujejo pod visokimi tlaki, jih odlikuje zanesljivost in natančnost izdelave.

Področja uporabe izdelka

Naši deli krmilnih drogov, ohišja volanskih letev in hidravlične črpalke so nepogrešljiv sestavni del avtomobilskih znamk kar nekaj vodilnih svetovnih proizvajalcev.

Deli krmilnih drogov s še nekaj ostalimi deli tvorijo sistem krmilnega mehanizma v vsakem sodobnem avtomobilu.

Proizvajamo tako vertikalne kot horizontalne dele ohišij volanskih letev. Ker so le ti tretirani kot varnostni sklopi vozil, je njihova izdelava zaradi visokih standardov še posebej zahtevna.

Kot proizvajalec ključnih delov za hidravlične črpalke, smo dolgoletni partner vsem globalno najpomembnejšim proizvajalcem osebnih vozil.

Deli vodnih črpalk

Hidria Izdelek 0068 2

Načrtujemo in proizvajamo aluminijaste dele vodnih črpalk ter pripadajoča ohišja elektronike za najrazličnejša vozila. Ker prihajajo ti izdelki v stik z elektroniko in vodo so izredno zahtevni in specifični za proizvodnjo tudi zaradi izredno visokih zahtev glede čistosti.

Področja uporabe izdelka

Vodne črpalke se uporabljajo za izboljšanje hlajenja različnih funkcij v vozilih.

Deli za hibridne in električne pogone

Hidria Izdelek 0115 2

Naše raziskovalno-razvojne dejavnosti so že vrsto let močno vpete v zagotavljanje rešitev na področju hibridnih vozil prihodnosti. Z dolgoletnimi izkušnjami in znanjem na področju razvoja delov za pogonske motorje z notranjim izgorevanjem kupcem ponujamo najboljše in inovativne rešitve tudi za zeleno mobilnost prihodnosti.

Področja uporabe izdelka

Deli so vgrajeni v najrazličnejše blagovne znamke hibridnih vozil.

Deli motorjev

Hidria Izdelek 0551

Dele pogonskih motorjev odlikujejo kakovostna izdelava, ki jo zahtevajo sodobni avtomobilski agregati. Ker so izdelani iz aluminija, zmanjšujejo težo vozil, s tem pa tudi izpuste okolju in zdravju škodljivih snovi ter porabo goriva.

Pokrovi cilindrov motorja zagotavljajo nemoteno delovanje vozil. Ventile, nameščene v glavi motorja, ščitijo pred umazanijo in preprečujejo iztekanje olja.

Pri njihovi izdelavi smo še posebej pozorni na visoke kakovostne in tehnične zahteve naročnikov.

Področja uporabe izdelka

Naši aluminijasti deli pogonskih motorjev so zaradi visoke kakovosti in zmogljivosti vgrajeni v pogonske sisteme vseh najpomembnejših globalnih avtomobilskih znamk.

Vizualno dovršeni pokrovi cilindrov so sestavni del glave motorja z notranjim izgorevanjem. Uporabljajo jih globalno najpomembnejši proizvajalci vozil, ki nam na podlagi izkušenj, inovativnosti in znanja že vrsto let zaupajo razvoj najzahtevnejših izdelkov in rešitev.