Industrijske tehnologije

Smo razvojni dobavitelj najsodobnejših sistemov za industrijsko tehnologijo in elektrotehnikoTesno sodelovanje s kupci ter lasten razvoj in proizvodnja avtomatiziranih proizvodnjih linij so ključ za doseganje kakovosti, zniževanja stroškov in dvig konkurenčnosti naših kupcev.

 

  • specializirano znanje in izkušnje

    Senzorji tlaka z integrirano elektroniko omogočajo veliko optimizacijo procesa brizganja polimerov.

  • Industrija 4.0

    Z lastnim razvojem in proizvodnjo strojev in naprav za avtomatizacijo sledimo smernicam sodobne Industrije 4.0.

  • inovacije za kakovost

    Aksialne in centrifugalne ventilatorje odlikuje izredno nizka šumnost in visoka energetska varčnost.

Razvoj ventilatorjev za vrhunsko ugodje bivanja

Naši novorazviti centrifugalni ventilatorji dosegajo izredno visoke izkoristke in majhno izsevano zvočno moč. Zaradi načina krmiljenja in možnosti merjenja pretoka se lahko enostavno prilagajajo potrebam, kar še dodatno pripomore k prihranku energije. Delež enostavno reciklabilnih materialov je velik. Robusten dizajn v kombinaciji z izbranimi materiali pa omogoča dolgo življenjsko dobo produkta.

Naše nove EC centrifugalne ventilatorje najdemo v klimatskih napravah, ventilacijskih enotah za prezračevanje in hlajenje podatkovnih centrov ter toplotnih črpalkah.

Senzor tlaka za nadzor procesa brizganja plastičnih materialov

V naši najmlajši poslovni enoti Hidria Advancetec, ki se posveča baznemu razvoju novih izdelkov za prihodnost, smo v zaključnih fazah razvoja senzorjev tlaka za nadzor procesa brizganja plastičnih polimerov.

Sistem, ki smo ga razvili, je zelo konkurenčna alternativa konvencionalnemu, že poznanemu sistemu nadzora procesa parametrov v orodjih. Odlikujejo ga integrirana elektronika v samem senzorju in že razviti in preizkušeni bazni algoritmi ter visokotehnološki proizvodni proces, ki ga Hidria že uspešno trži na področju svečk s senzorjem tlaka v avtomobilski industriji.

Avtomatizacija nam prinaša veliko prednosti

Lasten razvoj in proizvodnja avtomatiziranih proizvodnih linij sta v Hidrii ključnega pomena za doseganje zahtev kupcev po nenehnem izboljševanju kakovosti, zniževanju stroškov in posledično dvigu konkurenčnosti. Konstruktorji naprav Kompetenčnega centra Industrijska avtomatizacija zato pogosto z njimi sodelujejo že v fazi snovanja končnih izdelkov in prispevajo inovativne predloge, kako konstruirati posamezni izdelek, da bo primeren za proizvodnjo v robotiziranih in avtomatiziranih procesih.