Centrifugalni
ventilatorji

Nova linija elektronsko komutiranih (EC) centrifugalnih ventilatorjev dopolnjuje in razširja ponudbo inovativnih in tehnološko dovršenih ventilatorjev, ki temeljijo na trajnomagnetni elektromotorski arhitekturi z integriranimi elektronskimi pogoni.

Hidria Centrifugalni ventilatorji header

Poglavitne odlike EC centrifugalnih ventilatorjev so kompaktnost, nizka šumnost in visoka energetska učinkovitost. Zaradi svoje zasnove so preprosti za vgradnjo in izjemno zmogljivi.

Razpoložljive tri družine elektronsko komutiranih (EC) motorskih pogonov  z integriranimi elektronskimi pogoni – inverterji nazivnih moči do 3,3 kW,  omogočajo optimalno sestavo centrifugalnih ventilatorjev različnih velikosti  in zmogljivosti. Prigrajeni elektronski pogoni  opravljajo naloge elektronske komutacije motorja ter hkrati omogočajo povezljivost in krmiljenje ventilatorjev s strani različnih aplikacij.

Motorji z zunanjim rotorjem so konstrukcijsko prilagojeni za direktno montažo elis (koles) ventilatorjev, kar zagotavlja maksimalno kompaktnost in delovanje brez servisnega vzdrževanja, ki je sicer značilno za izvedbe ventilatorjev z jermenskimi pogoni. Pritrdilni nosilci in skrbno načrtovane vstopne šobe, ki so odporne proti koroziji, nudijo optimalen zračni pretok zraka.

Na voljo so modeli ventilatorjev s premeri elis (koles) od 250 mm do 630 mm.

Tehnologije

Za izdelavo ventilatorjev z integriranimi elektronskimi pogoni se uporabljajo zahtevnejši proizvodni postopki kot v primeru ventilatorjev AC tehnologije. Vsi postopki izdelave elektronike kot tudi njeno programiranje, testiranje in vgradnja potekajo v prostorih čiste sobe z upoštevanjem ESD varnostnih standardov.

Inovativna zasnova celotnega sklopa EC ventilatorja omogoča veliko fleksibilnost pri sestavi različnih modelov in izvedb ventilatorjev in to neglede na število izdelkov v seriji. Poleg tega je za vsak EC ventilator zagotovljena polna sledljivost podatkov o izvoru in kakovosti ključnih vgrajenih komponent, programskih nastavitvah pogonske elektronike, stopnji mehanske uravnoteženosti – balansiranja ter podatkov o 100% končni kontroli.

Področja uporabe izdelka

Zaradi visoke zmogljivosti in nizke šumnosti so EC centrifugalni ventilatorji primerni za uporabo v različnih napravah za klimatizacijo, gretje in hlajenje, vse od stanovanjskih toplotnih črpalk, strešnih ventilatorjev, rekuperatorjev toplote, pa do centralnih klimatskih sistemov industrijskih in drugih javnih objektov.