Senzorji tlaka

Senzorji so nepogrešljiv element za zagotavljanje optimalnega delovanja naprav in optimiranje procesov v ključnih industrijskih panogah, kamor spada tudi predelava polimernih materialov. Za potrebe te industrije je bil razvit senzor tlaka, ki se vgradi v kalupno votlino orodja in zagotavlja natančne meritve tlaka neposredno v orodju. Naše znanje in tehnologije na področju senzorike temeljijo na razvoju in proizvodnji senzorja tlaka za hladen zagon dizelskih motorjev.

Tehnologije

Za izdelavo senzorja tlaka uporabljamo tehnologije laserskega varjenja, SMD polaganja in bondiranja ter najsodobnejše avtomatizirane stroje za sestavo. Celoten proces poteka v čisti sobi z ESD zaščito.

Izdelki

Senzor tlaka z integrirano elektroniko za nadzor procesa brizganja polimerov

Hidria Senzor tlaka za nadzor procesa brizganja

Senzor tlaka, vgrajen v orodje za predelavo plastičnih materialov, je ključni element za zagotavljanje kakovosti procesa in izdelkov. Senzor tlaka omogoča vpogled v oblikovni del orodja, kar omogoča optimizacijo procesnih parametrov, prispeva k visoki kakovosti, znižuje porabo energije na račun manjšega izmeta in pripravi proces brizganja na Industrijo 4.0. 

Področja uporabe izdelka

Preprosta uporaba senzorja tlaka z integrirano elektroniko, tržno konkurenčna rešitev in preprosta vgradnja omogočajo široko uporabnost senzorjev. Med drugim se uporabljajo tudi v orodjih za predelavo termoplastičnih materialov in zahtevnih tehničnih materialov, ki se uporabljajo v medicini in avtomobilski industriji.