Senzorji

Senzorji in senzorika v avtomobilski in ostalih industrijah so nepogrešljivi elementi za zagotavljanje optimalnega delovanja naprav. Naše znanje in tehnologije na področju senzorike temeljijo na razvoju in proizvodnji sistemov za hladen zagon dizelskih motorjev.

Senzorji in senzorika v avtomobilski in ostalih industrijah so nepogrešljivi elementi za zagotavljanje optimalnega delovanja naprav. Naše znanje in tehnologije na področju senzorike temeljijo na razvoju in proizvodnji sistemov za hladen zagon dizelskih motorjev.

Senzor tlaka je bil razvit vzporedno z senzorjem tlaka integriranim v ogrevalno svečko. Njegova zgradba omogoča izredno visoko natančnost merjenja v realnem času med procesom izgorevanja goriva. Elektronika, vgrajena v izdelek, filtrira, okrepi in posreduje informacijo o tlaku v izgorevalni komori neposredno v motorni računalnik. Informacija o tlaku motorju omogoča zaprto-zančni nadzor izgorevanja, ki lahko zagotovi kar do 30-odstotno znižanje porabe goriva in škodljivih emisij.

Tehnologije

Za izdelavo senzorjev tlaka smo razvili lastno avtomatizirano proizvodno linijo. Pri tem uporabljamo različne visoko napredne tehnologije, ki so plod našega inovativnega znanja in izkušenj. To so avtomatizirano sestavljanje, strojni vid, lasersko varjenje, elektro-uporovno varjenje in lasersko odrezovanje, hladno preoblikovanje kovin, polaganje elektronskih komponent, reflow spajkanje, avtomatska optična kontrola, in-circuit testiranje, vakuumsko zalivanje z zalivnimi smolami in data mining.

Področja uporabe izdelka

Senzorji tlaka so primerni za meritve tlaka v valju motorja za notranje izgorevanje, bencinskih in dizelskih motorjih za osebna in tovorna vozila, velikih ladijskih motorjih, električnih agregatih ipd.