Mehatronika

Razvojno-raziskovalne aktivnosti Hidrie so usmerjene v različna elektronska krmilja sistemov za hladen vžig dizelskih motorjev ali pa v elektronska krmilja, ki nastopajo samostojno v drugih aplikacijah. Magnetni vžigalniki za bencinske motorje do prostornine 500 ccm pa so namenjeni za pogonske motorje dvokoles, motornih sani in podobno.

Hidria 0404 Header

Tehnologije

Za izdelavo elektronike za t. i. solid-state krmilnike uporabljamo avtomatsko polaganje elektronskih komponent, reflow in selektivno spajkanje, ultrazvočno varjenje, atmosfersko in vakuumsko zalivanje z zalivnimi smolami, bondiranje, avtomatska optična kontrola in in-circuit testiranje.

Za izdelavo magnetnih vžigalnikov pa uporabljamo naslednje tehnologije: navijanje, plastificiranje, globoki vlek, vroče kovanje, CNC struženje/mehanska obdelava, magnetenje, balansiranje, žigosanje, spajkanje in prebijanje.

Izdelki

Elektronika

Hidria 0506

Naša elektronika je vgrajena v t.i. solid-state krmilnike. Ti vozilom zagotavljajo krmiljenje in s tem nemoteno delovanje vžiga, ogrevalnih svečk in grelnikov zraka ter aktuatorjev na motorjih z notranjim izgorevanjem.

Področja uporabe izdelka

Solid state krmilniki, ki imajo vgrajeno našo elektroniko, se uporabljajo za nemoteno delovanje motorjev v lahkih in težkih gradbenih vozilih in mehanizaciji, ki delujejo v najtežjih vremenskih in delovnih pogojih.

Magnetni vžigalniki

Hidria 0396

Magnetni vžigalniki so sestavni deli vžignih sistemov. Sestavljeni so iz statorja, rotorja, vžigalne tuljave in vžigne elektronike, uporabljajo pa se za zagon motornih žag in motociklov najrazličnejših blagovnih znamk.

Področja uporabe izdelka

Naše magnetne vžigalnike v svoje izdelke vgrajujejo proizvajalci motornih žag, dvokoles ter specializiranih trial in enduro motociklov najrazličnejših globalno priznanih blagovnih znamk.